IPTV i världen

I Spanien börjar flera kommunikationsföretag erbjuda IPTV. Sedan 2000 har Movistar erbjudit en IP-TV-tjänst under namnet Imagenio. Telekommunikationsföretaget Jazztel har också anslutit sig till bilen av denna teknik och erbjuder tjänsten under namnet Jazztelia TV.
I övriga Europa börjar också olika företag erbjuda sina IPTV-tjänster. Pionjärlandet var Storbritannien och dess företag Kingston interactive TV. I Frankrike lanserade France Telecom sin första IPTV-boxar i slutet av 2003. Deutsche Telecom i Tyskland lanserade sin IPTV-satsning 2004. Det italienska företaget Fastweb erbjuder bästa IPTV över nätverk med anslutningar 20 gånger större än den nuvarande och är en av de största referenserna i Europa av dessa tjänster.
USA

I USA företag Verizon och Bellsouth börjar erbjuda sina tjänster inom detta område och utveckla sin infrastruktur. Vid flera tillfällen erbjuder teleoperatörer IPTV tillsammans med telefonitjänster och bredbandsanslutning till Internet. Denna kombination kallas “triple play”. När det gäller teknikföretag har Microsoft visat störst avsikt att utveckla sin teknik för att erbjuda tv över IP. Den är baserad på sin teknik “Windows Media Series” som låter dig ladda ner från Internet tusentals videor, med filmer eller kapitel i TV-serien.
Latinamerika

I Ecuador IPTV kommer att lämnas av de Nationella Telekommunikation Corporation (Andinatel och Pacifictel).
I Chile lanserade Movistar Chile sin IPTV-tjänst i juni 2007, som komplement till sin nuvarande satellit-TV-tjänst för att erbjuda olika interaktiva tjänster som bland annat video on demand. Telefónica Del Sur är en pionjär inom denna typ av överföring i Chile.
Även i Panama erbjuder företaget CTV Telecom sedan augusti 2007 IPTV-tjänst genom sitt toppmoderna fiberoptiska nätverk, vilket gör att det når sina kunders hem.
I Mexiko, Maxcom Telecomunicaciones erbjuder MaxcomTV produkt med vilken den lyckas vara en konkurrent 3PLAY att använda teknik för IPTV över prepperbutik i städer som Puebla, Queretaro, stat i Mexico och San Luis Potosi sedan augusti 2007.
I Dominikanska republiken har företaget Claro Codetel införlivat IPTV tjänsten under namnet Claro TV.
Webb-TV

Relaterat på något sätt till IPTV kan vi prata om webb-TV eller”IP-TV”. Den väsentliga skillnaden är att de senare är tillgängliga direkt via internet, medan teleoperatörernas IPTV-tjänster är “slutna” system utanför det konventionella nätet, vilket gör det möjligt för dem att tillhandahålla bättre service och skapa ett monetiseringssystem som motsvarar kabel-TV. Tekniken är i huvudsak densamma, men dess förvaltning är annorlunda. Det bör differentieras mellan förvaltningsplattformar för denna typ av erbjudande, såsom Digital Novae Media, Narrowstep, biib.tv, WebTV produktioner och innehåll erbjudanden (kanaler) erbjuds. Det måste också skilja mellan innehållsaggregat och kanaler själv. Aggregatorer är webbplatser som integrerar en mängd producenter av olika ursprung och vars kommersiella positionering är ackumulering av alla typer av innehåll, inklusive det som genereras av användaren. “Kanaler” erbjuder en rad ursprungliga innehållet i sina egna, vanligtvis specialiserade runt ett tema.
För närvarande är en latent trend integrationen av åtkomst till nätverket direkt med TV: n, antingen genom att den inkluderas av en TV-tillverkare eller genom anslutning av set-top-boxar (STB) som är anslutna till internet, skicka bilderna till TV: n. Med generaliseringen av dessa enheter i hushållen skulle vi ha att både de tjänster som utvecklats av förvaltningsplattformar och kanalerna själva som utvecklats på nätverket skulle vara direkt tillgängliga hemifrån och eventuellt konkurrera med annat audiovisuellt innehåll. Det är just IPTV-tjänsteleverantörer som introducerar denna typ av enhet i hushållen, om än med begränsade nätverksbläddringsfunktioner på grund av tekniska problem. Det ögonblick som det är möjligt att komma åt något innehåll från TV: n, kommer hindren och konceptuella skillnader mellan IPTV och web-Tv eller IP-TV att försvinna.