Livsmedel rika på B-vitaminer

B-vitaminer som du kan köpa på Snorbilligt.se, såsom vitamin B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9 och B12, är viktiga mikronäringsämnen för en väl fungerande metabolism, som fungerar som koenzymer som deltar i katabolismreaktioner av näringsämnen, vilket leder till produktion av energi som är nödvändig för organismens funktion.

Eftersom de inte syntetiseras av kroppen måste dessa vitaminer erhållas genom mat, såsom kött, ägg, mjölk och derivat, spannmål, korn och vissa grönsaker, och vid behov kan vitaminer också erhållas genom konsumtion av kosttillskott, som rekommenderas huvudsakligen för gravida kvinnor, vegetariska människor, alkoholister eller med något medicinskt tillstånd vars efterfrågan på dessa vitaminer ökar.
Livsmedel rika på B-vitaminer, om du inte vill köpa B-vitaminer från Snorbilligt.
Vitamin B1 (Tiamin)

Vitamin B1 bidrar till metabolism, vilket bidrar till reglering av energiutgifter. Därför är det en viktig komponent för tillväxt, upprätthållande av en normal aptit, väl fungerande matsmältning och underhåll av friska nerver.

Vitamin B1 finns i livsmedel som fläsklever, slaktbiprodukter, hela korn och berikade spannmål. Se vilka livsmedel som är rika på vitamin B1.
Vitamin B2 (Riboflavin)

Vitamin B2 bidrar till produktion av energi från vitaminer och sockerarter från mat, vilket är viktigt för tillväxt.

Livsmedel rika på vitamin B2 är mjölk och derivat, kött, gröna bladgrönsaker och berikade spannmål. Möt andra livsmedel rika på vitamin B2.

Vitamin B3 (Niacin)

Vitamin B3 är ansvarig för att omvandla fett till energi i kroppen, vilket hjälper till att bränna kalorier. Dessutom är det också viktigt för kolhydrat och aminosyrametabolism.

Livsmedel rik på vitamin B3 är fisk, slaktbiprodukter, kött och korn. Se andra exempel på källor till vitamin B3..
Vitamin B5 (pantotensyra)

Detta vitamin, också nödvändigt för metabolism, verkar på produktion av hormoner och antikroppar och är relaterat till kroppens svar på stress.

Livsmedel som innehåller högre mängder vitamin B5 i kompositionen är livsmedel av animaliskt och vegetabiliskt ursprung, ägg, slaktbiprodukter, lax och jäst. Se fler exempel på livsmedel rika på vitamin B5.
Vitamin B6 (Pyridoxin)

Vitamin B6 hjälper kroppen att producera antikroppar, producera energi från proteiner och kolhydrater och omvandla tryptofan till niacin. Dessutom är det också ett viktigt vitamin för metabolism och för normal tillväxt.

Vitamin B6 finns i kött, spannmål, havre och grönsaker. Se mer mat med vitamin B6.
Vitamin B7 (Biotin)

Vitamin B7 bidrar också till att upprätthålla aktiv metabolism och är en mycket viktig komponent för hälsan hos hud, hår och naglar, eftersom det bidrar till deras hydratisering och förstärkning. Dessutom hjälper det också till att kontrollera blodglukos vid typ 2-diabetes, eftersom det ingriper i användningen av kolhydrater.

De livsmedel som är källor till detta näringsämne är lever, svamp, torkade frukter, kött och de flesta grönsaker. Se andra livsmedel med biotin.
Vitamin B9 (folsyra)

Vitamin B9 stimulerar produktionen av blod och celler som bär syre i kroppen, vilket undviker frekvent trötthet och anemi. Det är också ett mycket viktigt näringsämne för fosterutveckling, eftersom det är viktigt för syntesen av nukleinsyror.

Folsyra är närvarande i livsmedel som gröna bladgrönsaker, lever, nötkött, korn, broccoli och jäst.