Vad är VAPE?

Enligt den respekterade engelskspråkiga publikationen, Oxford ordböcker, “VAPE” är det internationella ordet av året. Detta hänvisar till en elektronisk cigarett eller verkan av inandning och utandning av ångan som produceras av en elektronisk cigarett https://vape.se/, eftersom den härrör från ångan som produceras av dessa enheter.

Enligt de språkexperter som arbetar med publikationen är “Vape” ett ord som blev relevant under året och fördubblade användningen jämfört med 2013. Du kan besöka sådana butiker på Ecigaretter.se, Peoplesmoker.se, VapeSweden.se, dk.vape.se & Jooz.se , eller via fysiska ecigg butiker runt om i landet.

‘Vape’ in the Oxford Dictionary i augusti 2014 och för dess relevans valdes till årets ord på andra kandidater som “Slacktivismo’ (Åtgärder som utförs via Internet med stöd av en politisk eller social orsak, men att det kräver inte mycket tid eller engagemang, t ex att underteckna en namninsamling på nätet) och “Normcore” (En trend som vanliga kläder och ut ur mode är medvetet används som ett sätt uttalande).

Enligt Judy Pearsall, redaktionschef för Oxford ordböcker, växte användningen av ordet med den offentliga debatten om hälsofarorna och användningen av vissa kändisar som Lindsay Lohan. Vi vet inte om han testat ejuice så som Nasty Shisha, Nitros Cold Brew e-juice, Ossem, Pacha Mama, Porn Series Ejuice, Riot Squad, SadBoy, Savage & Senses, men det har vi i vart fall gjort.

Den första användningen av ordet går tillbaka till 80-talet, i en artikel med titeln “Varför röker människor” som publicerades i New Society 1983 av författaren Rob Stepney.

Källor: Bab, Alla Bolag, Trustpilot, Wikipedia, Försvarsmakten, Polisen, Twitter, Facebook, Instagram, Hitta, Eniro.