Reportage

Lyssnar inåt

 

Som barn gömde sig Thomas Wallenberg ofta under täcket, rädd för allt osynligt liv som fanns omkring honom. När han blev lite äldre sa de vuxna att han var husrädd. Det skulle dröja tills han var över 50 år innan han utvecklade sin mediala förmåga
 
 
Källarmästare, stormarknadschef, regionchef för Granngården, politiker och ingift i släkten Wallenberg. Thomas berättar att han är fostrad i branscher som handlar om resultat
Skillnaden mig själv och nu är att jag har lärt mig empati. Jag var inte empatisk tidigare
Hans förändring och byte av bransch har gjort att många vänner försvunnit, men han har också fått många nya. Han bryr sig inte om vad folk tycker, han är glad att han vågade ta steget att bejaka och utveckla sin medialitet. Känslan när någon lämnar honom med glädje och gnista i blicken efter en medial rådgivning eller en seans är fantastisk, menar han
– Jag jobbar uteslutande med att bygga upp och inte trycka ned. Jag kallar mig själv medium i glädje. Och jag står med båda fötterna jorden
Thomas är född med att kunna se andevärlden, men när han var liten visste han inte vad det var. Han var ofta rädd och hade svårt för att sova eftersom han upplevde störningar hela tiden. Fast han berättade aldrig för någon vad han var med om. Det skulle dröja många år innan han började lära sig hantera besökarna från andra sidan
– Jag var över 50 år när störningarna började öka och ökade gjorde också rädslan. – När min fru vaknade med blåmärken armarna var jag tvungen att göra något. 
Thomas fick kontakt med en äldre kvinna som hade jobbat medialt i många år och hon blev också som en mentor för honom. Hon lärde honom hur han skulle stänga av och också skapa en garderob där han så att säga stängde in besökarna för att få lugn och ro.  
Sedan följde en tid när Thomas blev fanatiskt intresserad av andra sidan och läste allt han kom över. Då kom också det som han beskriver som den sista skräckupplevelsen. 
– Jag hade gått och lagt mig när plötsligt täcket lyftes och något som kände som en isbit kröp ner. Jag har aldrig varit så rädd i hela mitt liv. 
Han fick återigen hjälp av den äldre kvinnan, hon talade om för honom att han skulle be andarna att respektera honom om de ville att han skulle arbeta med dem.
Thomas hade ytterligare en upplevelse som hjälpte honom att få kontroll över sin förmåga och han började så smått att jobba med att hjälpa andra. 
– Att lära mig kärlek och att öppna mina sinnen har varit en del av min resa. Jag har haft det bra i mitt liv, med fru, tre barn och stor framgång i mitt arbete. Ändå har jag letat efter någonting. Men nu har jag hittat hem, har kommit till insikt och njuter av att må bra. 
– Jag har en närhet till mig själv som jag aldrig haft tidigare. 
– Jag tror på en gud, men bryr mig inte om vad den kallas. Jag tror också att vi är här på jorden för att testas och prövas. Och om nu gud har skapat oss är det vår uppgift att se till att vi mår bra. 
Thomas tror att vi människor faktiskt kan göra vad vi vill om vi inte ser hinder. Det han gör i sitt mediala arbete är att vägleda, inte att berätta hur människor ska leva sitt liv. 
– Egentligen är det så att ett medium bara bekräftar det du redan vet. Det är bara du som kan åtgärda det du inte mår bra av. Du måste själv göra förändringen, det kan inget medium hjälpa dig med. 
Den som går till ett medium gör det oftast för att han eller hon söker svar av något slag eller vill få kontakt med en avliden för att göra någon form av avslut. I det finns också ett sökande efter tröst och Thomas menar att det är ett stort ansvar att möta människor i en sådana situationer. 
– Jag måste vara försiktig med vad jag säger och måste också vara oerhört tydlig.  
– Det är lättare att jobba som politiker än som medium, säger han med ett leende. 
Thomas rekommenderar den som vill gå till ett medium att först vara med om en seans som han eller hon håller före en enskild medial rådgivning. 
– Det handlar om trovärdighet och om du känner att du kan lita på honom eller henne. Du måste också kunna lita på att mediet inte pratar vidare om dig. 
Det är flest kvinnor som av personliga skäl söker medial rådgivning hos Thomas, men han har också en ganska stor grupp yrkespersoner, nämligen företagsledare. 
– De vill veta hur det ska gå för företaget och de vill att jag ska läsa av medarbetarna. Det finns chefer som är öppna för det mediala och för den som kan läsa av energier är mycket vunnet, säger Thomas.
 
 
Profil: 
Namn: Thomas Wallenberg.
Ålder: 65 år. 
Familj: fru och tre döttrar. 
Bor: i Malmö.
Sysselsättning: medium. 
 
 
Medialitet
 
En förmåga att kunna känna in subtila energier från källor man inte alltid kan hänvisa till. 
Att vara medial är en medfödd egenskap hos alla människor och där ingår till exempel intution, telepati, empati, känslighet av olika slag. 
Vi är automatiskt mediala i vardagen och det är den mediala sidan av oss som "vet vem det är som ringer". 
Att vara medial är ingen talang i sig. Det går att träna upp sin medialitet, men som i allt annat kan du vara mer eller mindre talangfull. 
Andlighet är något som är förknippat med människans längtan efter ett högre medvetande, en mening med livet. Den som söker kan hitta hjälp och svar i olika filosofier. 
Källa: www.thomaswallenberg.se