Reportage

Lyssna på ditt hjärta

 

Lucas Nilsson präglades av det mystiska redan som barn. Det fanns mediala människor omkring honom och det var inget konstigt med naturväsen. Han är själv medial och använder sin gåva i sitt arbete med att hjälpa människor hitta sitt syfte
 
Jag svänger av 21:an mot Svenstorp utanför Västra Torup och kör slingriga grusvägar rakt in i skogen. Shamana står det en skylt vid tomtgränsen till Lucas torp och senare får jag veta att det betyder balans sanskrit
Detta är Lucas plats, härifrån jobbar han med att hjälpa människor olika sätt. Han kallar det timrade lilla huset, som är skräddarbyggt för hans verksamhet, för torp. Lucas berättar om sin mormor och morfar och deras torp och att han alltid har drömt om att ha ett eget. Nu har han det.  
Han pekar mot stenmuren framför oss och säger med ett leende att vi har besök av naturväsen. Lucas pratar obehindrat om att de hjälper honom i hans arbete.
– Det mystiska har alltid präglat mig. Jag hade mediala människor omkring mig när jag växte upp och jag hade själv mediala kontakter som barn. Fast då visste jag inte vad det var. 
Lucas pratar lugnt och eftertänksamt. Ibland blir han helt tyst. Det är som om han hela tiden kommunicerar med någon inombords och det gör han, förklarar han. Sitt hjärta. Det är viktigt för Lucas att vara i kontakt med sitt hjärta så mycket som möjligt för att kunna leva sant och ärligt. 
– Vi har alla en livsresa att göra, men egot vill hindra oss. Egot är rädslor och när vi styrs av dem blockerar vi och förminskar oss själva. Då lever vi inte sant. 
– Jag brinner verkligen för att hjälpa människor att hitta sitt syfte så de kan blomstra i sin utveckling. Det finns inget som är så underbart som att se någon annan människa landa i sitt hjärta. 
Lucas bor utanför Helsingborg, men växte upp i Tyringe. Han är 32 år och har redan jobbat med människor i många år. Det är också någonting han alltid har velat göra, därför läste han till undersköterska på gymnasiet och jobbade lite på sjukhus. En bra erfarenhet, tycker han i dag. Men det alternativa lockade och Lucas bestämde sig tidigt för att gå sin egen väg. Han utbildade sig till massör och kinesiolog (manuell muskeltestning) och upplevde ett genombrott vad gäller synen på människan. 
– Jag fick struktur på det fysiska, själsliga och andliga och insåg att allting är en helhet. 
Han gick därför en healingutbildning och har fortsatt bygga på sin kunskapsbas med flera kurser, bland annat för att utveckla sin samtalsteknik. Samtidigt har det mediala växt allt mer och nu arbetar han aktivt med det, både enskilt och i grupp med så kallade seanser.
Genom åren har det skett en förändring i kundernas efterfrågan, det är inte längre det fysiska som står i fokus, alltså massage eller hjälp med något kroppsligt problem. 
– Människor söker andlighet och budskap. Budskap är egentligen en bekräftelse på det du redan vet. Vi har svaren inom oss, men litar inte riktigt på dem. 
– När jag förmedlar budskap till en person kan han eller hon säga; "det var mitt i prick, det var det här jag redan visste". 
Vi människor kan skapa och leva obegränsat och vi är här för att utvecklas i kärlek. Vi besitter gudomlighet, enligt Lucas och han tittar upp mot himlen och storheten. Så ler han. 
– Vi är en del av det gudomliga däruppe. När vi lever utifrån vårt hjärta lever vi sant och då kan vi få fantastiska upplevelser. 
Han berättar om en sådan upplevelse, i den ingår att Lucas länge haft en dröm om att ha en båt i sjön en bit från torpet. 
– Jag och min sambo Emma gick runt sjön häromdagen och plockade svamp. Där träffade vi ett annat par och det blev ett fantastiskt möte. Efter en halvtimme frågade mannen mig om jag ville köpa en båt. Jag hade inte sagt något om min dröm. 
De skildes åt, men en stund senare blev Lucas och Emma upphunna av en bil. 
– Det var mannen med båten. Han hade pratat med sin fru sa han och de hade kommit överens om att ge mig båten. Helt otroligt, säger Lucas och skiner som solen. 
– Jag kan bara utgå från mig själv, men jag litar fullständigt på mitt hjärta och då händer sådant här. 
Ett samtal om livet kan pågå hur länge som helst, men nu sätter vi punkt. Fast en sak till. Om allas vår uppgift är att hitta vårt syfte, vad är då Lucas syfte?
– Att stå fullt ut i andligheten och att utveckla medvetenhet. 
Han tycker att det är viktigt att vi tillåter oss att ha vår egen tro, vi lever i ett fritt land där det är möjligt. 
– Och tro på dig själv och det du gör, tillägger han, sätter ihop handflatorna och säger namaste.
Ordet är sanskrit och betyder "buga för dig". Lucas berättar att använder det i betydelsen "mitt hjärta hälsar ditt hjärta i ödmjukhet".
Jag lämnar torpet, som vanligt fylld av funderingar efter ett möte med en annorlunda livssyn. Och skymtar jag inte ett naturväsen i backspegeln? 
 
 
Profil: 
Namn: Lucas Nilsson. 
Ålder: 32 år. 
Familj: sambo Emma och lilla dottern Ayla. 
Bor: utanför Helsingborg. 
Gör: driver eget inom samtal, kinesiologi och healing. 
Motto: "att njuta av livet, det är så mycket som händer när vi njuter". 
Boktips: Namaste av Anette Carlström. 
 
 
Lucas väg till att vara i hjärtat: 
Närvaro. Var närvarande, tillåt dig att bara vara. Då får du en själskontakt och kan utgå från det, då är du i ditt sanna jag. 
Acceptans. Acceptera dina inre blockeringar, att det är okej att känna som du gör. Värdera inte det som händer i livet. Om du inte kan acceptera, acceptera då det. 
Meditation. Gå in i källan. Om du inte kan någon meditationsmetod, bjud in ärkeänglarna och prata med dem. 
Fråga inåt, lita på ditt hjärta. Du känner i hela kroppen när svaret är rätt. 
Hitta ditt syfte så du kan blomstra i din utveckling. Vi behövs alla, ingen är mindre eller mer viktig än någon annan. 
Namaste. Ett ord från sanskrit som betyder "buga för dig". Lucas använder det i betydelsen "mitt hjärta hälsar ditt hjärta i ödmjukhet". Det är viktigt att känna ödmjukhet och medkänsla inför både oss själva och andra. Det kommer vi långt med.